Øjnenes betydning i Posturologi


Hjernen får oplysninger fra øjnene om hvordan vi står. Oplysningerne kommer fra nethinden, der informerer om rumlighed, altså lodrette og vandrette linier når vi er stående, samt om hvad der foregår yderst i synsfeltet, det felt man ikke ser, men fornemmer.

Ydermere kommer informationer fra øjets muskler om øjets stilling i øjenhulen. Disse informationer retter hjernen kroppens holdning til efter, således at vi ikke skal tænke på, hvordan vi kommer fra det ene sted til det andet, blot kaste blikket og derefter gå hvor man ser, altså ikke se hvor man går!

Der er to ting som forstyrrer øjnene, nemlig proteser for øjnene i form af briller. Den anden forstyrrelse kommer fra bidet/tænderne oftest grundet proteser i tænderne i form af fyldninger osv. Forstyrrelsen af øjnene og dermed kroppens holdning, der er forårsaget af kæbe, bid eller tænder, skyldes motoriske proprioceptive funktioner i en ansigtsnerve
 
De helt typiske problemer, som stammer fra bidet, er smerter om morgenen der fortager sig op ad dagen. Med tiden bliver disse problemer/smerter konstante. Alle mennesker, som siger der er noget galt med hovedpude eller madras, skulle tilses Posturologisk.

Typisk for øjnene er, at symptomerne tiltager opad dagen i takt med, man anstrenger øjnene ved at fokusere. Her er tale om arbejde f.eks. med computer, overhead, TV osv. Briller med flydende overgang (prismer) skal sidde millimeter præcist. Det er en katastrofe når netop disse briller glider et par mm. ned på næsen. Typisk kommer skævheder i skulderlinien på 4-5 cm.

Samlet set forårsager øjne (og dermed evt. også bid) meget tit problemer med hovedpine, smerter i nakke og øverst i ryg, smerter mellem skulderbalde, i skulder og albueled og fremfor alt, træthed.

Forstyrrelserne i både øjne, bid og fødder kan være små, men stadig forårsage store problemer.