Hvad er Moxa ?

Moxa er en blanding af tørrede lægeurter, specielt Artemisia Vulgaris, som er i slægt med vores gråbynke. Moxa blandingerne er ældgamle recepter fra Kina og Japan, og den Moxa, vi bruger kommer også herfra. Her påvirkes akupunkturpunkter med varme, hvorved der sker tilførsel af Yang-energi til afbalancering af kuldetilstande i kroppen.
 
Moxa behandling foregår ved, at man antænder en Moxa rulle eller en lille top af løs Moxa. Man varmer - alt efter forskellige teknikker - på et akupunktur punkt eller et område på kroppe i en bestemt tid. Der sker ingen skade på huden, men patienten oplever en behagelig varme.

Moxa kan bruges, hvis behandleren har diagnosticeret patienten med f.eks. en kuldestilstand i kroppen. Det kan gøres ved at se på tungen, eller aflæse pulsen jfr. TKM.

Tungens belægning vil typisk være hvid på det eller de områder, som kulden har angrebet.

Et hold i ryggen, som er kommet af træk, visse gigt sygdomme, kulde i mave, og ved rigtig mange andre ubalancer i kroppen, er Moxa et utrolig godt håndværk at bruge til at rette op på kroppen ubalancer - og dette i kombination med øre eller krops akupunktur.
 
"......... En mand som kender akupunktur, men ikke forstår at bruge moxa - Han kan aldrig få succes som behandler"
- uddrag af bog, skrevet af den kinesisk forfatter og akupunktør Chin-Li-Meng i år 1447.
 

 

Moxibustion