Hvad er Akupunktur 2000 / Akunova ?

 

I Danmark kendt som akupunktur 2000, andre steder som et gammelt koreansk akupunktur system. Teorien er at der rundt omkring alle led, ligger meget følsomme refleks punkter, der har forbindelse med de forskellige afsnit af hjernen.
 
Nedestående teorien omkring dette akupunktursystem, men erfarinsgmæssigt virker det som alle andre akupunktursystemer.
 
Rundt omkring leddene er der altså en særlig struktur, der i funktion minder meget om ”hjernevæv”. Det er nøglen til akupunktur 2000’s virkemåde.
 
Den måske væsentligste forskel på Akupunktur 2000 og andre akupunkturmetoder er, at Akupunktur 2000 virker via hjernen. Et eksempel med en patient, der har iskias. Når man rammer det helt rigtige punkt (lige i refleks kuglen) med en akupunktur nål, sker der følgende: Patienten føler en svag elektrisk strøm, der ikke er ubehagelig. Årsagen hertil er, at indsættelsen af akupunktur nålen starter en elektrisk proces, hvor der udsendes en strøm med en bestemt elektrisk frekvens.
Hvert akupunkturpunkt udsender sin egen unikke frekvens. Strømmen med den bestemte frekvens vandrer via nervebanerne op til det område i hjernen, der har forbindelse med (styres af) netop den del af kroppen, der er syg. Fra dette område sendes der et signal videre til hypothalalamus, der analyserer og videresender signalet til hypofysen.

Hypofysen reagerer på signalet ved at frigøre bestemte hormoner til blodbanen.
 

Hormonerne i blodet bevirker, at kroppens hormonregulerede organer og kirtler stimuleres til at producere og frigøre forskellige stoffer, herunder fx nogle meget vigtige smertestillende hormoner, der hedder endorfiner.
Frigørelsen af disse endorfiner bevirker, at patientens smerter forsvinder, og dermed ”løsnes der op” for patientens hold i ryggen, eller hvad problemet nu er.

Ved akupunkturbehandling frigøres der samtidig en mængde regulerende stoffer f.eks. enzymer og hormoner som kortison og adrenalin.
Ved at tage en blodprøve lige før og lige efter en akupunkturbehandling kan man således måle, at der sker over 200 processer i kroppen.

Den tekniske årsag til at impulsen udløses er, at der påføres en mikro skade af vævet, når man stikker en nål i. Ikke nogen blivende skade ikke nogen farlig skade, ikke noget der har med helbredet at gøre, men en mikro skade. ”Punktet” giver hjernen besked om at forsøge at reparere mikro skaden, og derved reparerer/helbreder den samtidigt det egentlige problem.
 

F.eks. en patient, der har et skulder-problem. Her findes reflekspunktet til skulderen og rammes punktet nøjagtigt. Den del af hjernen der styrer det sted, vi satte nålen i vil så forsøge at udbedre skaden på fingeren. Samtidig med at den sender kemiske substanser, som vi før har beskrevet for at udbedre skaden, løber disse kemiske substanser også til det pågældende reflekspunkt. Dvs. i dette tilfælde skulderen, og går omgående i gang med at udbedre denne skade. Eller med andre ord, helbreder skulderen.


Videnskaben har lært os, at alle celler i hele kroppen udskiftes i løbet af få år bortset fra hjerne- og nerve celler. I teorien skulle der altså ikke være nogen lidelse, man ikke kan helbrede med akupunktur 2000. Det vil fremtidens forskning vise, men det vi ved er, at akupunktur 2000 har en dramatisk virkning også på meget alvorlige kroniske lidelser
 

Man starter denne proces ved at stikke en nål i refleks kuglen. Det næste fænomen er meget interessant: Nu flyder hormonerne og de andre helsebringende stoffer med blodårerne til det syge område og starter omgående en helbredende proces.

Hvis en patient fx har ondt i ryggen - uanset af hvilken grund - flyder stofferne til det syge sted i ryggen og starter øjeblikkelig en helbredelse. Hvis akupunktøren har ramt akupunkturpunktet nøjagtigt, sker der en smertelindring omgående.

Hvis det er en patient med øjenforkalkning (Makula degeneration), påbegyndes en helbredelse af nethinden i øjet. Hvis det er en patient med forkalkning af hjertets kransårer (Angina Pectoris), starter omgående en udvidelse af blodårerne, o.s.v.
Sindet og kroppen samarbejder på en fantastisk måde, så de forskellige stoffer supplerer hinanden. Det første der sker er, at endorfinerne går i gang med at arbejde. (Endorfin kaldes også kroppens egen morfin, fordi den virker stærk smertestillende). Derfor ser vi ofte, at smerten forsvinder i løbet af sekunder efter, at nålen er sat præcist i det rigtige punkt.
 
F.eks en patient med hold i nakken. Endorfinerne fjerner smerten således, at man er i stand til at dreje nakken frit uden smerter. Binyrebarkhormoner går i gang med at fjerne væskeansamlinger, der trykker på nerven og derfor er årsag til smerten. Andre hormoner går i gang med at afslappe musklerne o.s.v. Alle disse stoffer samarbejder om at helbrede patienten.