Kort om Kinesio Tapeing

 

Kinesiotape er udviklet af en japansk kiropraktor og kinesiolog, Dr. Kenso Kase, i 1973, hvor målet var at udnytte kroppens naturlige helingsprocesser 24 timer i døgnet.

 
Tapen er lavet i bomuld med akrylbelægning og vævet i bølger.

Behandling med Kinesio Tape afslapper ikke bare muskelspændinger, men forbedre også blod- og lymfegennem-strømningen og er effektiv til neurologiske symptomer via hudstimulation.


Fås i 4 farver – grundlæggende teorier omkring farvevalg:

Sort, til højaktivitet, dvs. fx. sportsudøvere.

Hudfarvet, neutral påvirkning.

Rød, anvendes når der ønskes en varmende effekt.

Blå, anvendes når der skal være en kølende effekt.


Hurtigt overblik:

- Afhjælper muskelsmerter.

- Afhjælper muskeltræthed.
- Forbedrer blodcirkulationen.
- Forbedrer muskeltonus.
- Reducerer betændelse.

Tapen lægges USTRÆKT på beskadigede muskler.  I dette tilfælde strækker vi huden på det afficerede område før påsætning af tapen. Dette gøres ved at strække muskler og led i det afficerede område. Efter påsætningen vil den tapede hud danne "rynker", når huden og musklerne igen trækker sig sammen til deres normale position. Når huden løftes vha. denne teknik, forbedres blod- og lymfegennemstrømningen under huden. Tapet område danner "rynker", og derved forøges pladsen mellem huden og musklerne, og lymfegennemstrømningen fremmes. - Dvs. stræk tape 1/3 eller bøj i leddet ved påsættelse. Folder huden, øger blod/lymfe-cirkulationen, da huden løftes, ved fiber eller overbelastning.
Hvis det derimod er led og ledbånd, der er beskadiget, skal tapen STRÆKKES før påsætning på huden. De beskadigede led eller ledbånd er ikke i stand til at fungere normalt og skal korrigeres vha. strakt tape. Det er desuden vigtigt at lægge mærke til, at selv om det afhænger af skaden, om tapen skal strækkes eller ikke strækkes. Så betyder det ikke, at selve påsætningsteknikken skal ændres.
- Dvs. 1/1 stræk af tape, understøtter en evt. beskadiget sene.
-
Ankerpunkt  tape skal ej strækkes, og slutpunkt tape samme, ej strækkes. Ej på læderet hud, evt. barberes først.

 

 

Hvad er akupunktur

Sådan foregår en akpunktur-behandling